Gården


I den vakreste øygruppa i verden, driver vi en grønnsakshage. I samarbeid med frisk, arktisk luft og Golfstrømmens mildere innslag, dyrker vi grønnsaker og egg til vårt lokalsamfunn uten traktor. Vi følger tradisjonsrike gartnerteknikker, samt nye innovative innslag og ser på jordbruk som et fordypelsesstudie av naturen.

Vi dyrker på to plasser på Vestvågøy. Vårt husmannsted med tilhørende drivhus og et jordstykke på rundt 4 mål. Ren, velsmakende mat er målet og forståelse av prosessene som finner sted i jorden, i plantene og i oss mennesker er metoden.

I tillegg til å selge grønnsakskasser til private kunder, samarbeider vi med lokale restauranter som "Nyvågar rorbuhotell" i Kabelvåg, "Holmen restaurant" på Sørvågen, "Æ elska pizza" i Kabelvåg, "Trevarefabrikken" i Henningsvær og "Skårungen" i nærheten av Kabelvåg. Vi leverer også grønnsaker til Coop Extra i Leknes, deltar på lokale markeder, Reko Ring i Leknes og Svolvær og holder egne markeder på gården. Vi åpner også vår gårdsbutikk i juni 2021 så kom gjerne innom! 

I tillegg til å selge grønnsaker, samarbeider vi med Opdøl Montesorriskolen om en skolehage. Vi holder også dyrkingskurs, Pop-up kitchen og filmarrangementer. Følg med på sosiale medier for info om dato. 

Fortsatt nysgjerrig? Se filmen "Gardening under the midnight sun" under som beskriver gården, hvordan vi havnet i Lofoten og årsaken til at vi dyrker grønnsaker nord for polarsirkelen: